logo
 

Welkom bij BTicino België

BTicino, leader uit de Legrand Group in Italië, positioneert zich op wereldvlak als marktleider van laagspanningsapparatuur voor residentieel, industrieel en tertiair gebruik en staat symbool voor made in Italy topkwaliteit, technologie en ontwerp.

BTicino heeft in deze naoorlogse periode een significante bijdrage geleverd aan de modernisering van de bouwsector, dankzij innovatieve avant-garde producten die vaak de marktontwikkelingen en -oriëntatie voorafgingen. Centraal stond de aandacht voor het ontwerp, gecombineerd met een hoogstaande technologie. Dankzij deze strategie ontplooide BTicino zich als referentiepunt in de internationale designwereld. Het bedrijf schreef dan ook verschillende prestigieuze design prijzen op zijn naam, waaronder Compasso d’Oro, Roter Punkt, Intel Award en IF.

Vandaag de dag werken meer dan 450 ingenieurs en technici op de afdeling Research & Development van de Italiaanse zetel. Dit onderzoekscentrum dient als referentiepunt op wereldniveau voor de ganse Legrand groep, in vele sectoren, in het bijzonder voor wat betreft de gebouwautomatisering en distributie van elektrische energie.

BTicino investeert zo’n 7 à 8% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling. Een belangrijk engagement dus, dat vertaald wordt in permanente ontwikkeling van nieuwe producten en mogelijkheden, waardoor in slechts twee jaar tijd het aanbod voor meer dan de helft vernieuwd werd.

Een andere absolute prioriteit van het bedrijf is milieurespect en toegankelijkheid en optimaal beheer van de energiebronnen. BTicino engageert zich in de opvolging van de invloed van de productieprocessen en producten zelf, in overeenstemming met de normen ISO 14040 (LCA). Als belangrijk objectief wordt dan ook de integratie van milieuaspecten tijdens de ontwikkeling van de producten zelf voorop gesteld en worden maatregelen die de milieu-impact verminderen, zowel heden als in de toekomst, sterk gepromoveerd.

Energetische efficiëntie wordt dus een hedendaagse prioriteit van het bedrijf, dat zich inzet in permanent onderzoek naar producten en oplossingen die het energieverbruik verminderen, met toepassing van hernieuwbare energie- bronnen voor residentieel, industrieel en tertiair gebruik.

Een andere kenmerkend element in de bedrijfsfilosofie van BTicino, in Italië en in het buitenland, is het op de markt brengen van easy technology, met gebruiksvriendelijke en niet dure producten die werkelijk nuttig zijn. In deze context kaderen aanzienlijke investeringen in de sector van de residentiële domotica, die leidden tot het succes van My Home. Dagdagelijkse leefscenario’s vinden eenvoudige oplossingen in een esthetisch en functioneel kader via traditionele schakelaars.

BTicino handelt in de overtuiging dat objecten, leefruimten en producten makkelijk bereikbaar en bedienbaar moeten zijn voor iedereen en bedacht de “Design for All” ontwerpwijze. In januari 2010 ontving het bedrijf hiervoor, als één van de eerste Italiaanse bedrijven, het Kwaliteitsmerk DfA Start, voor de Polyx Video interface in de videoparlofoon. Buiten een zeer vertakte en uitgebreide plaatselijke commerciële vertegenwoordiging onderscheidt BTicino zich tevens voor de dienstverlening naar de klant, gaande van een permanente opleiding van het technisch personeel, tot bijstand en steun aan de consument, tot professionele begeleiding tijdens de ontwerpfase.

Maak een afspraak in de Concept Store

Komt u graag eens een kijkje nemen in onze concept store? Laat hieronder uw gegevens achter en wij contacteren u voor een vrijblijvende afspraak.