logo
 

PRODUCT
IN DE KIJKER!

PRIJZEN EN ONDERSCHEIDINGEN

Internationale prijzen en onderscheidingen voor onze producten en communicatie zijn een beloning voor de aandacht die BTicino heeft voor design en voor de ontwerpcultuur in al zijn verschijningsvormen. BTicino heeft in het bijzonder al drie keer de Compasso d'Oro ADI-prijs gewonnen.

BTicino awards

Dankzij de innovatieve Smarther thermostaat heeft Legrand Group de iF Design Award van 2017 gewonnen in de categorie Building Technology. De award werd geïntroduceerd in 1954 en wordt jaarlijks uitgereikt door het iF internationaal Forum Design. De iF Design award behoort tot de belangrijkste internationle design prijzen. Elk jaar worden meer dan 5000 inzendingen uit 70 verschillende landen van over de hele wereld geëvalueerd door een geselecteerde jury met wereldbefaamde experts. Uit al deze inzendingen kiest de jury het meest originele en innovatieve product en project.

IF design award 2017

Smarther design award

 

In 2016, in de categorie Building Technology, is de binnenpost Classe 300 bekroond als een product dat esthetiek, functionaliteit en technologische innovatie combineert. De belangrijkste functies op het toestel worden geactiveerd door aanraakgevoelige capacitieve toetsen, vergezeld van een tactiele gids die de herkenning van de functies vergemakkelijkt.

IF design award 2016

 

De installatie die ontworpen werd door Migliore+Servetto Architetti Associati nodigt de bezoeker uit om op ontdekkingstocht te gaan binnen de nieuwe productconcepten: het éénkleurige wit en de geringe dikte. In 2014 ontving dit project een onderscheiding omdat het een poëtisch landschap had gecreërd met eenvoudige middelen, gebaseerd op een technisch product.

23ste editie van de Compasso d'Oro-prijs

BTicino Awards
BTicino Awards

 

In 2011 won de Concept Store van BTicino in Milaan, ontworpen door het architectenbureau Migliore+Servetto Architetti Associati, de Reddot Award in de sectie Communication Design voor zijn originaliteit, gevoelskwaliteit en de kwaliteit van het ontwerp.

Reddot Award 2011

BTicino Axolute

 

Axolute gaat verder dan het traditionele concept van toetsen. Het is een nieuwe manier van geïntegreerde bediening en beheer van licht, beeld, veiligheid en comfort. Axolute is in 2006 en 2007 onderscheiden voor zijn moderne uitdrukking van esthetiek en technologie.

Vermelding in de ADI Design Index 2006
Innovation & Design Award 2007

 

In 2001 ontvangt het domoticasysteem My Home drie onderscheidingen van internationale jury's. My Home krijgt deze onderscheidingen voor zijn uiterlijke kenmerken, zijn technische kwaliteiten en functionele eigenschappen die samenkomen in één systeem dat innovatieve domotica introduceert in woningen op een efficiënte, niet-invasieve manier.

19de editie van de Compasso d'Oro-prijs
Reddot Award 2001
Intel Design Award 2001

BTicino MyHOME
LivingLight Award

 

In 1996 stelt BTicino twee nieuwe series voor die gekenmerkt worden door een diepgaande zoektocht naar esthetiek en materiaal, een nieuwe stap in de richting van geminiaturiseerde, ergonomische domotica, met een slim ontworpen installatie en esthetisch afgestemd op de andere toetsen.

Reddot Award 1996
Nomination IF Award 1996

 

In de jaren tachtig heeft BTicino de lichtschakelaar radicaal veranderd met de serie Living. Het wordt een designobject, multifunctioneel en verkrijgbaar in diverse kleurschakeringen. Dankzij deze vernieuwende ontwikkelingen wordt de Compasso d'Oro-prijs in 1989 aan Living toegekend.

15de editie van de Compasso d'Oro-prijs

BTicino Awrards

Maak een afspraak in de Concept Store

Komt u graag eens een kijkje nemen in onze concept store? Laat hieronder uw gegevens achter en wij contacteren u voor een vrijblijvende afspraak.