Living Now

Compasso d'Oro ADI 2020

Eervolle vermelding voor Living Now BTicino

De internationale jury van de 26e Compasso d'Oro ADI-prijs heeft een eervolle vermelding toegekend aan Living Now, de revolutionaire schakelaarslijn van Bticino, Italiaans filiaal van de Legrand Group.
Al driemaal wist BTicino de Compasso d'Oro ADI in de wacht te slepen: in 1989 met de serie Living, in 2001 met het domoticasysteem My_Home en in 2014 met de installatie Slim and White Axolute Code.

Voor deze editie nam de jury producten, processen en diensten van 226 kandidaturen onder de loep, die vooraf geselecteerd werden door ruim honderd experts van de ADI, de Italiaanse vereniging voor industrieel design.

"We zijn echt vereerd met deze prestigieuze prijs", vertelt Milka Eskola, designdirectrice bij de Legrand Group. "Elk designteam droomt ervan dat een van zijn producten een plek krijgt in de vaste collectie van de Compasso d'Oro. Dankzij het uitgepuurde design en de geometrische essentie past Living Now perfect in elke openbare of residentiƫle ruimte. Living Now blinkt uit in technologie, stijl en gebruiksgemak om in te spelen op de behoeftes van de almaar veeleisendere gebruikers. Een combinatie die de internationale jury duidelijk overtuigd heeft".

Succes en innovatie van Italiaanse makelij

Bticino produceert Living Now in het ontwikkelings-, productie en ontwerpcentrum van Varese, de hoofdzetel van het bedrijf, en in de fabriek van Erba, het uitmuntendheidscentrum van de Legrand Group voor onderzoek en ontwikkeling op het vlak van elektronica en slim wonen.

De geconnecteerde versie van Living Now kwam tot stand in samenwerking met Netatmo, onderdeel van de Legrand Group en koploper op het vlak van Smart Home-oplossingen.

Living Now combineert het beste van esthetisch onderzoek met de meest geavanceerde intelligente technologieƫn en geeft gebruikers controle over de voornaamste functies van het elektrisch systeem zoals de lampen, de rolluiken, het energiebeheer, ... en dat zelfs op afstand via een smartphone met de Home + Control-app of de stembediening van Amazon, Apple en Google.
Living Now is eveneens compatibel met MyHOME_Up, de domoticaoplossing van de Legrand Group.

Living Now Compasso d'Oro

De Compasso d'Oro ADI-prijs is de oudste maar invloedrijkste designprijs ter wereld. De prijs ontsproot in 1954 uit een idee van Gio Ponti om de waarde en de kwaliteit van Italiaanse designproducten in de kijker te zetten.
Hij wordt toegekend op basis van een preselectie van het permanent observatorium voor design van de ADI. Dat bestaat uit een reeks experten, designers, critici, historici en gespecialiseerde journalisten. Jaar in jaar uit verzamelen zij informatie en beoordelen en selecteren ze de beste producten die vervolgens verschijnen in de jaarboeken van de ADI Design Index.
De voorwerpen die bekroond worden met de Compasso d'Oro-prijs en de eervolle vermelding, behoren tot de Compasso d'Oro ADI-collectie, die op 22 april 2004 door het Italiaanse ministerie van Erfgoed en Culturele Activiteiten werd uitgeroepen tot collectie van 'uitzonderlijk historisch en artistiek belang'. De collectie is te bekijken in het nieuwe ADI-designmuseum in Milaan.